31 mars 2011

VACKRA BILDER...

THE Antique Gardener in Sutter Creek, CA
Verkar vara en underbar butik...
Vilka härliga inspirations bilder fotade av DREAMY WHITES
 titta & njut!




foton: Dreamy Whites

30 mars 2011

UNDERBART SKÅP

IBLAND blir man bara kär i exempel ett skåp... Vilket otroligt vackert skåp. Målat i härligt turkost, med hönsnät fram. Nött, gammalt och slitet, det här gillar jag! De fina bilderna kommer från DREAMY WHITES gör ett besök och se alla fina bilderna hon har från sitt hem.



foton: Dreamy Whites

MYSIGT I SKÄRGÅRDEN

VÄRLDEN är liten, brukar man säga ibland. Jag surfar runt och hamnar på ALLT OM FRITIDSHUS och letar lite inspiration och vips dyker det upp 2 namn som jag känner igen... Ropar till min sambo, MEN är inte detta Göran & Helena´s stuga i skärgården i Luleå?

Så roligt att få se lite bilder ifrån deras mysiga stuga på Brändön, utanför Luleå. De älskar havet, båtar och allt som hör skärgården till. Kolla in den fina vaxduken på köksbordet, det är ett sjökort av Luleå skärgård som är tryckt på vaxduk, superfin idé!





foton: Tomas Bergman

29 mars 2011

FÅTÖLJ I BETONG

LITE trendigt till altan/trädgården...
Varför inte skaffa en häftig fåtölj i betong?
Inspirationen är hämtad från Le Corbusier. STEFAN ZWICKY har gjort den här häftiga fåtöljen i betong. Lite svårt att sjunka ner när den är gjord i betong, man får sitta lite rakt...men så häftig!



foton: Stefan Zwicky

28 mars 2011

VECKANS BLOGG -SUKKERTOYFOROYET

Det finns så många glada, härliga bloggare där ute!
Stöter på så många fina sidor med helt underbara bilder och många med personliga idéer för hem & trädgård. Varje vecka tänkte jag tipsa om en blogg som jag besöker, först ut...

ETT besök på Prinsessegata, hos Ida Susanne som driver bloggen SUKKERTOYFOROYET

En jätte mysig blogg med massor av fina & personliga bilder...Jag gillar hennes fondvägg i köket. Hon har samlat på sig bilder från inredningstidningar som hon gillar och satt ihop alla till en supercool fondvägg. Rolig idé och väggen blir man ensam om!

Hon inreder sin lägenhet i glada färger, målar och fixar, hon har en "röd tråd" igenom alla 42 kvm. Besök hennes blogg för att se och läsa mer... 




foton: Sukkertoyforoyet

HÄRLIGA KOMBINATIONER

Colorama mässan hade Judita Appelfeldt inrett några fina miljöer med tapeter, färg, möbler och härliga inredningsdetaljer.

Här ser man tapeter ur de senaste tapetkollektionerna... hittar du någon personlig favorit?






foton: Carola -Mitt gröna lilla rum

26 mars 2011

KRUKOR PÅ HÖG

VEM har sagt att man inte kan inreda sitt garage vackert? Kolla in dessa härligt inspirerande bilder och få lite vår inspiration. Den första bilden är tagen i ett garage, tänk om det kunde vara så här tomt i vårt. 

Det dröjer ett tag till innan mina egna blomkrukor tinar fram där ute...jag tycket att det är jätte fint med många krukor samlade och gärna på hög, kolla in den fina arbetsbänken för plantering och det härliga uteköket. Jag längtar!



foton: Birgitta Wolfgang Drejer/sisteragency.com

UNDERBAR BOK

EN riktigt fin och inspirerande bok som handlar om att inreda vackert ute är boken Sanselig sommer. Boken är skriven och fotograferad av Franciska Munck-Johansen. Här ser man vackra hem och härliga sommar idéer från inspirerande inredningsbloggare.

Butiken ÖSTERGÅRDEN har boken till försäljning from april månad. Jätte fina bilder...



foton: Franciska Munck-Johansen

23 mars 2011

MERA MERA ORANGE...


VILKEN super häftig tapet!!! Riktigt stormönstrad och riktigt häftiga färger... En liten sneak peak på nya Hanna kollektionen från BORÅSTAPETER fick vi på Colorama -mässan. Jag tycker att tapeten är så häftig, nu är det bara att våga gott folk!

I Boråstapeter & Eco´s monter hade de tapetserat den ena väggen med den stor mönstrade Hanna tapeten. På den andra väggen en ny orange metallic från ECO metallic. I mitten en stor fototapet på Hanna Werning.

foton: Carola -Mitt gröna lilla rum

22 mars 2011

HÄRLIGA KULÖRER...


DU har säkert inte missat reklamen på tv:n där mamman målar sonens rum... Låt mig "presentera" den nya inomhus färgen från JOTUN. Den heter Lady Sensitive och är utvecklad i ett nära samarbete med NAAF (Norges astma och allergi förbund).

Lady Sensitive innehåller noga utvalda och rena rå varor, luktar dessutom minimalt. Går att få i massor av kulörer, spana in alla fina bilder och kulörer. Vill du läsa mer om färgen, och dess fördelar, se fler kulörer kan du göra det HÄR



foton: Jotun

21 mars 2011

LJUST & FRÄSCHT -Showen


VI bjöds på ett smakprov från korgshowen LJUST & FRÄSCHT med och av Fredrik Lindström & Henrik Schyffert på Colorama mässan.

"Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert"

Showen handlar om det perfekta boendet...allt är så perfekt! Under 1 timme  fick vi lyssna, se och skratta massor åt de 2, en jätte bra show!




Här läser de högt ur nyaste numren av tidningarna RESIDENCE & ELLE Interiör... vi fick bla. höra om varför det hette gillestuga, om det sk. finrummet, varför har klädkammaren fått namnet walk-in-closet?

    
foton: Carola -Mitt gröna lilla rum

VILKEN ÄR DIN FAVORIT?

IGÅR började ett nytt trädgårdsprogram på TV8, nämligen TRÄDGÅRDSTOPPEN... passade mig perfekt, ligga i soffan och slöa framför tv:n efter min helg i Stockholm på Colorama- mässan. Jag har massor av spännande bloggmaterial från mässan som jag kommer att dela med mig av här inom kort.

I trädgårdstoppen får man följa med Doreen & Peter när de besöker 20 trädgårdar runt om i Sverige. De kommer även att kora Sveriges finaste med hjälp av en jury. I första programmet fick man se Eva & Björns trädgård Villa Vingård i Simrishamn och Per & Margaretas trädgård Smedstorp i Österlen.

Jätte härlig inspiration får man till sin egen trädgård, gör ett besök på TV8 för att se fler bilder... Vilken är din favorit?

VILLA VINGÅRD



SMEDSTORP

foton: TV8

17 mars 2011

NYA MITT HEM!

FINNS nu i en Colorama -butik nära dig, eller om du hellre vill läsa den på nätet går det också bra, klicka bara på tidningen nedanför. I det nya numret kan man läsa om alla nyheter hos Colorama så klart.

Färger, tapeter, golv, kakel & klinker m.m. men även läsa intressanta reportage, kolla in den totala makeovern av Anette & Patrik´s hall.


   
foton: Colorama

NYHETER FRÅN HEMTEX

GRÖNT är skönt...
Vilka härliga inspirations bilder från HEMTEX  Härligt grönt hittar man bland vårens & sommarens nyheter. 

Det finns kökshanddukar, kuddar, dukar, mattor och handdukar till badrummet och mycket mer. Låt dig inspireras!



   

   
foton: HEMTEX