4 september 2013

VÅRT SOVRUM PÅ LANDET -FÖRE & EFTER BILDER

JAG tänkte bjuda på några före & efter bilder idag... Det är alltid roligt att se hur man kan förändra ett rum med färg, inredningsdetaljer, möbler, textilier m.m.

Det här rummet finns i vårt kära sommarhus Brunlunda. När vi flyttade in var detta ett kombinerat sovrum/vardagsrum. Taket var vitt, men alla väggar var i furu. Här fanns det både liggande och stående panel. Jag har verkligen svårt för furu, det finns säkert många som gillar det massor... men inte jag!

Började med att grundmåla alla väggar, jag använde mig utav en panelgrund som även spärrar kvistar. Här fanns det kvistar kan jag lova och de var mörka.

FÖRE


Jag brukar säga "att jag inte är någon vit människa" för jag gillar färger. Men med furuväggar i husets alla rum var valet väldigt enkelt -det skulle bli vitt!

Målade alla väggar 3 varv, taket fick också en omgång med färg och vilken känsla när det var färdigt. Rummet känns stort och rymligt, helt underbart!

EFTER

Även i detta rum har jag valt en lugn färgskala, som går i grått, svart, brunt & vitt. En gigantisk stor, rund, grå heltäckningsmatta täcker nästan hela golvet.

En liten EU-pall har fått färg, hjul och en plexiskiva ovanpå, fungerar perfekt som bord till Klippansoffan. Fårskinnet är köpt hos byns fåruppfödare. Rummet fungerar även idag som sovrum/vardagsrum nu när vi har flyttat in, bara med andra möbler, inredningsdetaljer m.m.

6 kommentarer:

 1. Vilken förändring, skit snyggt!! Ska bli kul att följa utvecklingen...

  Mvh Mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK, det har blivit en hel del förändringar i vårt sommarhus. Vi är nu inne på 3:e sommaren. Roligt att du kikade in här hos mig. Ha en bra dag! /Carola

   Radera
 2. Så himla fint! Jätte snygga detaljer och en skön känsla i hela rummet =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria, vi är jätte nöjda med resultatet. Tänk vad nya färger, möbler & inredningsdetaljer gör skillnad. Underbart när all gul furu försvann...

   Roligt att du kikade in här hos mig /Carola

   Radera
 3. Blev tipsad om din blogg och riktigt kul att titta in och inspireras! Kommer att besöka dig ofta =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Roligt att du kikar in här hos mig, hoppas att du hittar något du gillar.
   Jag tror jag vet vem som tipsade dig hihi....
   Ha en fin vecka! /Carola

   Radera

Tack för dina rader här hos mig...