14 september 2012

WALLPAPERS BY SCANDINAVIAN DESIGNERS

 
 
IGÅR var det pressvisning av tapet kollektionen Wallpapers by scandinavian designers. Jag och vår dotter Ronja tog flyget ner till Stockholm, efter visningen gjorde vi stan...en jätte trevlig dag!
 
Det är BORÅSTAPETER som i samarbete med LJUNGBERGS textil har tagit fram dessa helt underbara tapeter. Tidigare har vi bara sett dessa klassiska mönster på textilier. Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Sven Lindbergs är de 4 formgivarna som skapat dessa underbara mönster. Kollektionen finns i butikerna from 15:e oktober!
 
  
 
Bo Markelius, barnbarn till Sven Markelius visade upp detta otroligt vackra konstverk. Ett mönster som är 60 år gammalt... jag gillar Pythagoras -vilket underbart mönster och kolla de lika underbara färgerna! Denna tapet kommer som digital tapet och finns även i en blå färgställning... 
Ronja framför mönstret Tallyho av Stig Lindberg, tapeten finns i 5 olika färgställningar...alla färgerna är jätte fina! Ljungbergs kommer så klart att komma med en textil kollektion inom kort, i dagsläget var det inte riktigt klart ännu vilka mönster som kommer med.
 
  

 
Vi fick också träffa och lyssna på barn, barnbarn till de 4 herrarna och lyssna på deras berättelser, barndomsminnen och även designhistoria, jätte trevligt! Lars Lindberg hade dagen till ära tagit på sig sin far Stig Lindbergs favoritfluga.
 
Mannen i brun kavaj är Tobias Jacobsen, barnbarn till Arne Jacobsen. Båda Lars och Tobias har hittat många designskatter efter Stig & Arne, så vi kan nog vänta oss några nyproduktioner i framtiden.
 

 
 
Karl-Axel Pehrsons barnbarn Susanne Petterson var också med här framför mönstret Delfinisk rörelse som kommer att finnas som digitaltapet. foton Carola
 
Hanna Wendelbo-Hansson tittar fram!  Boråsgänget samlade, de hade dagens vackraste klänningar och supersnygga skor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina rader här hos mig...