3 juni 2012

GÖR EN ÄPPELPAJ

DET här såg gott ut! En äppelpaj som serveras med grädde eller vaniljglass... mums, måste provas en dag! 

foto & recept via


Pajdeg
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

5 äpplen, klyftade
2–3 msk smör till stekningen av äpplena
2 tsk kanel
1 dl farinsocker
1 msk lönnsirap


1. Rör ihop pajdegen. Stek äppelbitarna i rikligt med smör, 1 1/2 tsk kanel och 3/4 dl farinsocker.
2. När äppelbitarna har blivit mjuka, lägg dem i en pajform. Smula över pajdegen och pudra lätt med kanel. Strö över lite farin.
3. Sätt in pajen i ugnen på 175 grader cirka 25–30 minuter.
4. Ringla över lönnsirap. Njut med lättvispad grädde eller vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina rader här hos mig...