5 juli 2011

RECEPT -MUMSIG KEBAB

MUURIKKA kan vara bra om man ex. saknar en spis som vi gjorde på landet...när vi lyfte ut alla golvplankor och köksinredningen.

Bjuder på ett recept med hemmagjord kebab, riktigt gott! Vi serverade de i pitabröd med wookgrönsaker till och självklart blir det godast med någon härligt god salsa/sås/dip/cremefraiche till. Har inte hunnit prova receptet på salsan ännu. Vi hade sweet chili till, mums!

foto: Carola

MUMSIG KEBAB

2 KG KÖTTFÄRS
1 PÅSE AROMAT
1/4 DL MALEN SVARTPEPPAR

Blandas och rullas till en "korv", lika lång som en långpanne plåt.
Rullas in i folie, in i mitten av ugnen på 100 grader i 3,5 tim!!!

Kan frysas in och sedan skär du "korven" i små tunna skivor
när det är dags att stekas.

SALSA

1 BRK KROSSADE TOMATER
VITLÖK, RÖDLÖK, PEPPAR
SALT, SALLADSKRYDDA

Blandas ihop och låt stå i kylen i någon timme.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina rader här hos mig...